Értesülj elsőként a legújabb trendekről, akciókról!

Iratkozz fel hírleveleinkre!

Hírlevél feliratkozás

Fekete bodza lekvár

Cikkszám: lekvar12   KÉSZLETEN - Melyik áruházban érem el? »

  • Stile Interio - Allee
  • Stile Interio - Árkád Budapest
  • Stile Interio - Westend
 1 890 Ft
Méret:
240 g
Termék leírás:

A kevesebb sokszor több, ezért nem használtam hozzá semmiféle fűszert és ízesítő kiegészítőt. Vigyáztam arra, hogy kíméletesen készítsem, hogy megőrizze jellegzetes, telt ízét és bíbor, feketébe hajló színét. 
A magas antioxidáns hatású flavonoidok nagymértékben növelik a szervezet ellenálló képességét és a betegségek utáni regenerálódást. A bodza egészséges, vitalizáló hatása régóta ismert, ráadásul nagyon ízletes is.  Mihez ajánljuk a fekete bodzalekvárt?
Müzlibe, joghurtba, gyümölcssalátába és túrókrémekbe keverve javaslom leginkább.
De palacsintákhoz, muffinhoz, péksüteményekhez is tökéletes választás.Sokan kifejezetten húsételekhez keresik, főleg a vadételek, raguk és pörköltek tehetőek izgalmassá vele. Amit áfonyával el tudunk képzelni, azt ez a fekete bodza négyzetre emeli.

Amit a fekete bodzalekvárról tudnod kell
A bodzalekvár felbontás nélkül a jelzett időpontig őrzi meg minőségét, fénytől, hőtől védett környezetben.
Felbontás után 4'C-on tárolva egy hétig fogyasztható.
Allergén és egyéb információkkal kapcsolatos kérdésedet bátran tedd fel az : ugyfelszolgalat@csikoslekvar.hu címen, igyekszünk mihamarabb válaszolni.
Az bodzalekvárlekvárban tartósítószereket, ízfokozót és színjavítókat nem használok, mert én sem szeretem őket. Csak olyan alapanyag kerül a CSIKOS üvegekbe, melyeket bátran odaadok én is gyermekeimnek.
Magyarországon készült termék, hazai alapanyagok és premium fűszerek és hozzávalók preferálásával és magyar emberek keze munkájával. Vadragu, vargányával és CSIKOS Fekete bodzalekvárral
Hozzávalók 4 főre:

80 dkg vadhús, apró kockára vágva (szarvas vagy vaddisznó)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma, aprítva
3 ek olaj
2 ek paradicsom püré
1 ek szemes mustár
20 dkg vargánya gomba (esetleg róka, vagy trombita gomba, esetleg csiperke)
só, bors, kakukkfű, babérlevél, borókabogyó
2 dl száraz vörösbor
1 db CSIKOS Fekete bodzalekvár
Egy lábosban felmelegítjük az olajat és abban pirítjuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsom pürét, szemes mustárt és a kockára vágott húst is, kevés vízzel felengedjük.
Sózzuk és fűszerezzük és majdnem készre főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a darabolt gombákat és a vörösbort is és tovább főzzük.Amikor már szinte tejesen megpuhult a hús, hozzáadjuk a CSIKOS Fekete bodzalekvárt és azzal kis ideig főzzük még.
Tálaláskor burgonyapüré, krokett körettel kínálhatjuk.