Támogatjuk a műanyagmentes jövőt!

2019. august 1.  | 

Bambusz

Szeretnénk csatlakozni - és augusztusban is folytatni - a "műanyagmentes július" nemzetközi kezdeményezést, melyben egy kis tudatossággal, hatalmas lépést tehetünk a Föld egészségéért.

"A legnagyobb probléma a műanyagokkal, hogy bár legtöbbjük funkcióját csak pillanatokig tölti be, több száz évbe telik mire lebomlanak. Azaz a legelső műanyagdarab is itt van még a Földön és itt is lesz még jó darabig, szennyezve a bolygót.
Hosszú utat tesznek meg, míg végül a folyókban, és az óceánokban kötnek ki, ahol szemétszigeteket alkotnak, illetve a környezeti hatások révén felaprózódnak, és sajnos mikroműanyagokként bekerülnek a táplálkozási láncba is, azaz végső soron a tányérunkba."

10 tipp a műanyagmentes júliushoz, hogy meglásd, nem is olyan drasztikus, mint amennyire talán elsőnek gondoltad:

1. Amiből csak lehet, vásárolj kimérve, saját tárolóban/zacskóban

2. Kerüld a falatonként műanyagba csomagolt édességeket, vagy a habtálcán előre összeválogatott leveszöldséget.

3. Vigyél magaddal szatyrot! Lehet egy korábbi műanyag, haladóknak textil, az a lényeg, hogy újat ne kérj!

4. Amiből csak lehet, válassz üveg vagy papírcsomagolást! (pl. a műanyag flakonos ketchup és mustár vagy műanyagvödrös savanyúság helyett válassz üveges kiszerelést)

5. Otthon is figyelj a csomagolásra: mosható edénybe csomagolj fólia helyett, amit csak lehet! (pl. maradékot, uzsonnát)

5. Vidd magaddal a kulacsod-és persze legyen megtöltve! Ne vegyél PET palackos vizet! Egy csinos kulacsot öröm lesz magaddal vinni mindenhová, legyen az vásárlás, séta, strand vagy akár mozi.

6. Ha kávét kérsz elvitelre, kérd a saját újratölthető poharadba!

7. Kerüld az egyszer használatos műanyag evőeszközöket, tányérokat, poharakat!

8. Ha gyakran csomagolsz magadnak ebédet, válassz üvegből készült tárolót, melyet egy befőttes- vagy csatos üveg is tökéletesen helyettesít.

9. Műanyag használati tárgyainknak keressük meg a természetes(ebb) alapanyagú alternatíváját, például bambuszból készült termékeket! (Pl. fogkefe, borotva, virágcserép, játékok. Itt is igaz, hogy addig használjuk amíg lehet, és amikor megérett a csere, akkor váltsunk zöldre!)

10. Használj természetes anyagokat tisztítószereként, kozmetikumokként. (pl. természetes házi bőrradír, bőrápoló vagy szódabikarbóna és ecet, mint takarító csodaszer.)

10+1. Gyűjts szelektíven! 

Forrás:www.zoldneklennijo.hu

Ha szívesen felfedeznél egy természetes alapanyagot a mindennapi háztartásban, az alábbiakban egy kis ízelítőt találsz a környezetbarát, műanyagmentes bambusz termékeinkből. Ha pedig még lejjebb görgetsz, egy 20% kedvezményre jogosító kuponkódot is a tiéd! Válts zöldre! 

Kepernyofoto_2019-08-05_-_13.09.45Kepernyofoto_2019-08-05_-_13.14.15Kepernyofoto_2019-08-05_-_13.14.46

AJÁNDÉK!

Használd a MENTES20 kódot online vásárlásodnál, és 20% mínuszt kapsz a vásárlásod végösszegéből! A kedvezmény 2019. augusztus 11-ig használható fel, valamint minden termékünkre érvényes.

Beváltható akár azonnal is a www.stileinterio.hu oldalon.