Azok a bizonyos őszi, filmezős esték - Minden idők 5+1 legjobb könyve, ami filmben is megjelent.

2018. september 30.  | 

Otthon

Olvasni jó, olvasni szeretünk, mert kikapcsol, elrepít, témától függően felvidít, elgondolkodtat, megvigasztal, elcsendesít. A világon rengeteg történet van, ami nyomtatásban megjelent, ám azt is el kell ismernünk, hogy manapság egyre kevesebb könyvet adnak ki, mivel a vizuális ingerküszöb egyre feljebb és feljebb kerül, és már sokaknak nem elég a képezeletük játéka, hanem arra vágynak, hogy előre megalkotott képkkel, csomagban kapott érzelmekkel halmozzák el őket. Ugyan szerencsére nem éles a határ a két tábor között, de vannak akik filmezés szerelmesei és vannak, akik a könyveké. Kevés írónak adatott meg az a megtiszteltetés, hogy művét a mozivásznon is viszont láthassa, ezáltal pedig egyszerre mindkét tábor tagjait megörvendeztetheti alkotásával. Ezek azok az igazán népszerű és/vagy megindító történetek, melyeket egy-egy filmrendező újragondolt - és milyen jól tették!

Kepernyofoto_2018-09-30_-_19.17.33

Ősz van. A hűvös, kuckózós esték ideje, amikor nem kell sok minden, hogy jobb kedvre derítsen: egy finom ital, puha takaró, némi rágcsálnivaló, egy-egy hangulatfény és egy jó film, ami kiszakít a hétköznapokból, inspirál, vagy álmodozásra hív. A következőkben összegyűjtöttük azokat a filmeket, melyek eredeti története könyvek lapjain íródott. Sokan vallják azt, hogy a könyvek ezerszer jobbak, mint a film változatok, talán mert meg van bennük az élénk gyermeki képzelet, amit nem félnek használni. Mi mindkét változatot szeretjük, hiszen teljesen más élmény “élőben” is látni a korábban olvasottakat, esetenként valakivel  megosztva a takarónkat vagy a popcorn tálat átélni újra az élményeket. Nem igaz? Bátran ajánljuk neked ezeket mindenféle hangulathoz, időhöz, napszakhoz. Ha tetszett a film és még nem olvastad a könyvet, akkor reméljük, kedvet kapsz hozzá. Kellemes filmezést! :)

5+1 legjobban sikerült hollywoodi könyvadaptációk

Álom luxuskivitelben, írta: Truman Capote. Először 1958-ban adták ki és 1961-ben vitték filmre. Főszerepben: Audrey Hepburn és George Peppard. A film minden divatimádó alapdarabja.
Vágy és vezeklés, írta: Ian McEwan. 2001-ben jelent meg a könyv és 2007-ben mutatták be a mozikban. Főszerepben: Keira Knightley, James McAvoy. Tragikus szerelmi történet, ami megríkat mindenkit. Csak papírzsebkendővel érdemes nézni!
Rómeó és Júlia, írta: William Shakespeare. Az 1500-as évek végén jelent meg az azóta is klasszikusnak számító alapmű, és 1997-ben már sokadik alkalommal vitték filmre. Főszerepben: Leonardo DiCaprio és Claire Danes.

Kepernyofoto_2018-09-30_-_19.20.38

A nagy Gatsby, írta: F. Scott Fitzgerald. 1925-ben jelent meg a könyv, a film pedig 1974-ben. Főszerepben: Mia Farrow és Robert Redford. A film elénk tárja az 1920-as évekbeli berendezést, szokásokat és kosztümöket. 2013-ban Leonardo DiCaprio főszereplésével készült változat látványában hihetetlenül lenyűgöző, mégis sokaknak a korábbi változat sokkal jobban a szívükbe lopta magát.
Harry Potter, írta: J.K. Rowling. 1997 adták ki és 2001-ben jelent meg az első rész a filmvásznon. A Harry Potter a legsikeresebb és legtöbb bevételt hozó sorozat a világirodalom történetében. Lélegzetelállítóan izgalmas alkotás, pont az ilyen sötét, őszi estékre.

Az összebújós, filmezős esték elengedhetetlen kellékei:

Kepernyofoto_2018-09-30_-_19.22.38

Stile Interio