Mit írjunk a vendégkönyvbe?

2018. august 14.  | 

Ajándék

Előtted a vendégkönyv, de te csak nézed az üres lapokat, mert semmi sem jut eszedbe? Ne aggódj, a legtöbb ember ugyanezt tapasztalja.
Adunk néhány tippet, hogy mivel tedd emlékezetessé a kedves ismerősöd, barátod, rokonod esküvőjét, vagy az újdonsült szülők babájának keresztelőjét.

Manapság ritkábban kerülünk olyan helyzetbe, hogy kútfőből kell írjunk néhány sort egy képeslapra, üdvözlőkártyára, emlékkönyvbe, vagy vendégkönybe. Általában azonnal az Internetet hívjuk segítségül, és az első találati oldalon lévő idézettel teszünk eleget írási kötelességünknek. Adunk néhány tippet, hogyan lehet egyedi, spontán és ötletes írott emlékkel nyomot hagyni az adott eseményen, hogy az majd az olvasóknak is öröm legyen.


Tippek esküvői vendégkönybe

•Írd le az első emléked a párral.

•Üzenj a 10 év múlva élő önmaguknak.

“Most, hogy két egészséges gyermek szülei vagytok,

itt az idő egy régóta dédelgetett álmotok megvalósításának!

Mondjuk vegyétek meg az a vitorlást! :) “

__


“Megjetek el Tahitire! Igazán megérdemlitek már, annyi munkával töltött év után.”

vendegkonyv_Swirling_Hearts


•Ha ügyes és kreatív vagy, rajzolhatsz is bele valamit, amit gyorsan tudsz kivitelezni. Mondjuk egy pillanatkép az esküvői teremről, a menyasszonyi csokorról, vagy egy gyors skicc a házaspárról. Egy-egy ilyen különleges oldal színesíti majd a vendégkönyvet, amit évek múlva milyen jó lesz elővenni.

•Írj egy személyes jókívánságot a házaspárnak. Lehetőleg fejből és szívből - felejtsd el a Google-t.

•Szerezz be egy polaroid gépet, készíts magadról (és a párodról) egy fotót az esküvőn, a pillanatok alatt elkészült képet ragaszd bele az egyik oldalra, a másik oldalon pedig írd alá.

TIPP: add körbe a vendégkönyvet, így biztosan mindenkihez eljut. Ám lehetőleg ne a vacsora idejére időzítsd ezt, mivel ilyenkor az asztalok tele vannak mindennel, csak elegendő hellyel nem: dekoráció, virág, evőeszköz, kistáska, telefon, köszönőajándék, plusz az étel, ital, emiatt könnyen bepiszkolódhatnak a szép lapok.

vendegkonyv_Always__ForeverKeresztelőre, babaváró bulira szánt vendégkönyvbe

•Írd le, hogyan tudtad meg a baba érkezésének hírét.

•Írj egy kedves gyermek verset, altatót. Az alábbiakban egy rövid és könnyen megtanulható versikét jegyzeteltünk le neked, aminek biztosan örül majd az édesanya, kiváltképp akkor, ha nehezen alvó gyermekkel áldotta meg a sors. :)

“Aranyszárnyú pillangó,

hol vagy, te kis csapongó?

Minek szállsz oly messzire?

Szállj a baba szemire.

Mondj neki egy szép mesét,

fogd be mind a két szemét.

Ha ő alszik csendesen,

Rozika is elpihen.”

little_star_vendegkonyv•Skiccelj le valamit bájosat, ami eszedbe jut. Egy babacsörgő, cumi vagy kismackó tipikusan gyermekeknek való motívumok, azt gondoljuk mindenki meg tud birkózni velük a maga módján.

•Írj 3 tippet, mi lesz a gyermekből, ha nagy lesz. Kössetek egy vicces fogadást a szülőkkel, mi lesz a nyereményed abban az esetben, ha eltalálod a kicsi jövőbeli foglalkozását.

Az első oldalra érdemes felírni a neveteket, a dátumot és a helyszínt. Majd néhány sorban kérni a vendégeket, hogy írjanak pár gondolatot nektek, hangsúlyozzátok ki, hogy ez nektek milyen örömet okozna. Erre érdemes szóban is felhívni a figyelmet, így a legtöbben már várni fogják, mikor kerül hozzájuk a vendégkönyv.

Kívánjuk, hogy minden egyes lap teli legyen emlékekkel, kreatív megoldásokkal, és leljétek örömötöket bennük sok-sok év múlva is!

Stile Interio