Kalandozás az alternatív virág dekorációk mezején

2018. march 11.  |  0

Otthon

Abban egyetértünk, hogy a dísznövények, a pozitív töltésű rezgéseik révén kedvezően hatnak a hangulatunkra, mi több otthonossá varázsolják a környezetünket, élettel és sajátos hangulattal töltik meg a teret, felderül és élővé válik puszta jelenlétükkel bármelyik helyiség. A virágüzleteknek hála, ma már bármelyik évszakban hódolhatunk üdítő szépségüknek, mégis tavasszal a legtöbbekben felerősödik a friss, zsenge virágok irányi vágy, és még azok is beszerzik a jó idő első hírnökeit, akik egyébként nem díszítik gyakran színes virágokkal az otthonukat.

Egy káprázatos illatú jácint, vagy a kecses nárcisz, májusban pedig az izzó színekben és jellegzetes illatban pompázva virágzó orgonák minden szívet kivirágoztatnak, és arra ösztönöznek bennünket, hogy legalább egyszer hazavigyünk belőlük egy-egy csokorral.

Ha ez megtörtént, és engedtünk a csábításnak, nyilván az otthonunk egyik kiemelt helyére szeretnénk őket tenni. Már önmagában egy egyszerű vázában is fantasztikus látványt nyújtanak, de az igazán kreatívak szívesen kísérleteznek különböző virág kompozíciókkal. A következőkben összegyűjtöttünk néhány inspiráló képet, hogy miként lehet még szebben tündököltetni a hazavitt virágainkat. Valamennyi dekoráció igen ötletes, káprázatos és rendkívül látványos, kivitelezésük pedig nem igényel nagy gyakorlatot. Ha valamelyiket szeretnéd elkészíteni, ezt könnyedén megteheted, ugyanis további ötleteket adunk számodra a nálunk kapható termékekkel - vázákkal, dekorkavicsokkal és más kiegészítőkkel. Akkor hát, inspirálódjunk! (A bejegyzés alján közvetlen linkeket találsz a termékeinkre.)

Kepernyofoto_2018-03-11_-_12.07.10Kepernyofoto_2018-03-11_-_12.07.25Kepernyofoto_2018-03-11_-_12.07.45Kepernyofoto_2018-03-11_-_12.08.04Kepernyofoto_2018-03-11_-_12.08.21Kepernyofoto_2018-03-11_-_12.08.39Kepernyofoto_2018-03-11_-_12.08.55

Bármelyik ötlet fogja az asztalod díszíteni, adunk néhány extra tippet, hogy miként őrizd meg minél tovább az élővirágaid szépségét.

  • A vázában akkor marad a víz hosszabb ideig tiszta, ha egy levél sincs a vízszint alatt. A vízbe lógó, rothadó zöldek kedvezőek a baktériumok elszaporodásához. 
  • Ha ferdén vágjuk le a virágok szárát, jóval nagyobb felületen képesek felszívni a vizet. 
  • A virágokat ne tároljuk a gyümölcsökhöz közel. Az érett gyümölcs kis mennyiségű etiléngázt termel, melynek következtében a vágott virágok hamarabb tönkremennek. A már elnyílt növények is ilyen hatással vannak a friss virágokra. 
  • Ha zavarossá, homályossá vált a víz, öntsük ki az elhasználódott vizet, öblítsük ki a vázát, majd töltsük fel újból. 
  • Sokaknál bevált szokás egy-egy csepp fertőtlenítő szert adni a vízbe, mivel e megelőzi, illetve elpusztítja a képződő baktériumokat.

Terméklista

Auris váza, Bamboo csipkés kávés szett, Csatos befőttes üveg, Orchid váza, Üveg kavicsQuadro váza, Almazöld dekorgyöngy, Kosár, Dekorációs tojás szett, Talpas vizespohár

Kellemes hétvégét és kreatív időtöltést kívánunk!

Stile Interio

(Fotók: Pinterest)