Elhoztuk a 2018-as lakberendezési trendeket!

2018. february 17.  |  0

Otthon

Bár az időjárás még a barátságtalan arcát mutatja, mégis mostanában egy-egy napon felcsillan a reménysugár, hogy közeleg a megújulást hozó, frissességet sugárzó, újdonságokkal kecsegtető, virágzó tavasz. Sokunk ilyenkor már bőven bújja a Pinterestet és más inspiráló oldalakat, mert így a téli hónapok végén ellenállhatatlan vágyat érzünk magunk és az otthonunk renoválására.

A környezetünket ha nem is alakítjuk át minden egyes szezonban, néhány kiegészítővel követhetjük a trendeket, és idén ez nem is lesz olyan nehéz, ugyanis szinte minden irányvonalat kedvelő ki tud venni magának valamit belőle, vagy egy szín, egy bútor, esetleg egy új textúra formájában. Ha épp komolyabb lakásfelújítás előtt állsz, ahol előkerülnek a festékes vödrök is, nem árt szem előtt tartani az idei, 2018-as enteriőr divatot, hogy egy igazán menő, naprakész és trendi otthonod legyen.

De lássuk csak, melyek lesznek az idei szín-, forma-, bútor- és kiegészítő trendek?!

Színek

Az idei év olyan színeket kínál, melyek belülről ragyognak, és ragyogtatják a környezetet is. A tompított olajzöld, és más “zöldség-színek”, az indigókék szinte valamennyi árnyalata, “baba-színek”egymással is bátran keverve, a fukszia, és a mély rozsdabarna, az elegáns fehér tört árnyalatai és a jeges mandula mellett. Visszatért a sárga, de nem kell rögtön napsárgára festeni a nappalit, mint a nem olyan régi mediterrán divathullámban, hanem az okker, a leheletnyi szürkével kevert sárgák árnyalatai lesznek népszerűek, amit a bevállalósok egy-egy bútorban is visszahozhatnak, égszínkékkel és a lime frissességével kombinálva.

Kepernyofoto_2018-02-25_-_2.22.53

Képek: brabbu.com

Búcsúznak az üres felületek

A letisztult, üres falak ideje lejárt, és jobb, ha ezzel a skandináv országokban, valamint a minimalisták is megbarátkoznak. A trend-diktálóknak persze nem céljuk befolyásolni a már kialakult stílusokat, de azért mindig tesznek egy próbát. Ha akad egy üres felületed a lakásban, akkor érdemes feldobni pár fotóval, tájképpel, geometrikus mintázatú tapétával (szintén trend lesz), polccal, vagy épp üresen álló képkeret dekorációval. Ez utóbbi miért is ne? Nézd, az első képen milyen jól néz ki! A lényeg, hogy telítsd a falakat, tehát a lakberendezési ötleteid ne csak horizontálisan, hanem vertikálisan is valósítsd meg.

Kepernyofoto_2018-02-25_-_1.49.46

Anyósnyelv és más zöldségek

Semmi nem dobja fel jobban a lakást, mint pár mutatós szobanövény, de ezek közül sem mindegy, milyet választasz. 2018 a mintás levelű darabok éve lesz, azok közül is a legmenőbb még mindig az anyósnyelv, azaz a szobai szanszevéria, más néven a tigrislevél. Gyakorlatilag elpusztíthatatlan, jól bírja a kevés fényt, így a fürdőszobába is teheted. Ha mégis azt a tábort erősíted, akik nem tudnak életben tartani egy élő növényt sem, neked ajánljuk szálas és cserepes virág dekorációinkat. Kukkantsd meg őket a webshopban!

Kepernyofoto_2018-02-25_-_1.51.41Trópusi fürdőzés

Nem sokan tudnak folyton wellness paradicsomokban napokat eltölteni, de miért is kéne, ha a saját fürdőszobád is felszerelheted olyan apróságokkal, melyek igazi spa élménnyel ajándékoznak meg?! Varázsolj igazi trópusi spa hangulatot a fürdődbe bambusz, natúr bútorokkal, temészetes anyagú kiegészítőkkel. TIPP: Helyezz be párát kedvelő, minél több zöld növényt, hogy bujaságuk társaságában igazi tengerparti érzés töltsön el pancsolás közben.

Kepernyofoto_2018-02-25_-_1.53.19

Geometria

A határozott vonalvezetésű minták nem csak a textileken mutatnak jól, hanem az idei trend szerint a falakon is bátran alkalmazhatod. Lehet apró vonalas, köríves, sokszög, amellett, hogy izgalmas megjelenést kölcsönöz a falaidnak, egyfajta luxus hatást is keltenek. Hogyan? Bármelyik jómódúak által lakott enteriőrről készült fotót megnézed, gyakrabban látsz színekkel és mintákkal telített helyiségeket, mint puritán minimált. Ennek két oka lehet: az egyik, hogy jó ízléssel megáldott emberek élnek bennük, a másik lehetőség, hogy lakberendezőt alkalmaztak, akik imádják a színeket és a formákat a gyakorlatba átültetni! Legyél te a saját lakberendeződ, és légy bátor a mintákkal! Hidd el, nem fogod megbánni, ha a “kevesebb több” elvét követed. Ha valami igazán nagyvonalút keresel, neked ajánljuk az új, dekor fali paneleinket, ami rengeteg modern és divatos változatban megtalálsz a webshopunkban.

Kepernyofoto_2018-02-25_-_1.54.59

Rozé arany és fénylő fémek

A rozé arany nagyon keresett szín lett, ami idén a lakberendezésben is tarolni fog. Legyen szó kisebb-nagyobb kiegészítőkről, mindenképp feldobják az otthonodat, a pasztell rózsaszín fém formája, valamint minden, ami fémesen csillog trendi lesz ebben a szezonban, legyen az egy apró kiegészítő, vagy egy komplett kisbútor. A fényes tárgyak elegáns és sikkes hatása a fehérrel, baba-színekkel társítva tovább fokozható, ha így teszel, csodájára fog járni minden ismerősöd, és nem győzöd majd házibulikat rendezni, mert mindenki kérni akar majd a ragyogásodból. Gyönyörű újdonságunk ez az arany, kör alakú tükör, melyet szépen megmunkált csillogó levéldíszek szegélyeznek. Bármelyik helyiségbe ajánljuk, mindenhol magára vonzza majd a tekinteteket.

Kepernyofoto_2018-02-25_-_1.56.25

Bármelyik irányvonal a tiéd a fentiek közül, és bármekkora is a felújítás, átrendezés mértéke amit tervezel, a fentebb már említett “kevesebb több” elvét szem előtt tartva, profi lakberendező válhat belőled, aminek egyik alapja, hogy mindig naprakész légy az aktuális trendekben - ami most már a birtokodban van.

Összefoglalva: légy újító, gondolkozz szabadon, mert sokszor az elsőre nem összeillő dolgok lesznek később a kedvenceid. Lépj ki a komfortzónádból, válassz új színeket, indigókéket, piszkos rózsaszínt, vagy okkersárgát, vedd körbe magad zöld növényekkel, fémesen csillogó  kiegészítőkkel. Minden kép, ami eddig a falnak támasztva várt, vagy épp nyomtatásra, nyomtasd ki, tedd keretbe, majd fel a falra - ami lehetőleg geometrikus mintákkal díszített legyen. Kalandra fel! Gyere tavasz, nagyon várunk!

Stile Interio