Karácsonykor minden díszbe öltözik!

2017. november 17.  |  0

Karácsony

Karácsonykor minden díszbe öltözik!

 Ahhoz, hogy az ünnepi dekoráció mindenhová időben felkerüljön, nem árt, ha a dekoráláshoz időbeosztást készítünk, hiszen a káprázatos karácsonyi dekoráció sehová sem kerül fel magától. Előre meg kell terveznünk a színvilágot, a stílust, majd össze írni milyen kellékekre lesz szükségünk és persze meg kell találnunk azt a tökéletes helyet ahonnan mindent beszerezhetünk. (Szerencsére mi tudunk egyet: https://goo.gl/jUcMt5 ) Hiszen dekoráció nélkül nincs karácsony!

karacsonyblog1

Munka közbeni hangolódás

Sokaknak még december 24 –én is dolgozniuk kell, viszont könnyebbé tehetjük az ünnepek előtti munkát azzal, hogy megpróbálunk karácsonyi hangulatot csempészni az irodába. Erről az ajtókra, ablakokra felrakott izzósorok, az asztalokon elhelyezett karácsonyi ágak és az illatosított gyertyák vagy párologtatóba csepegtetett illóolajok gondoskodnak. 

karacsonyblog2

Várakozás

Talán a karácsonynál csak a karácsony előtti várakozás, ami jobb dolog. Ehhez remek kellék egy adventi naptár, amit 24 meglepetéssel tölthetsz meg.
Te tudod honnan ered az adventi naptár?
A legendák szerint az adventi naptárt egy anyuka találta ki, akinek a türelmetlen kisfia mindennap megkérdezte mennyi nap van még karácsonyig. Az anyuka egy kartonlapba 24 ablakot vágott és mindegyikbe egy-egy apró meglepetést rejtett el, ezzel játékossá téve a várakozást.

karacsonyblog3

Adventi koszorú

Az adventi időszak egyik legmeghatározóbb kiegészítője az adventi koszorú, amit négy gyertyával díszítünk, melyeket az adventi időszak négy vasárnapján gyújtunk meg, minden alkalommal eggyel többet, ezzel szimbolizálva, hány hét van még az ünnep eljöveteléig. Az ajtókra és asztalra készített díszekről nem hiányozhatnak a tobozok, termések, karácsonyi gömbök, szalagok sem, de a felhasznált dekorációs kellékeknek csak a kreativitás szab határt, tehetünk rá rénszarvast, manót, kagylót, bármit, ami az ízlésünknek megfelel.

karacsonyblog4

Élő vagy mű?

Karácsony előtt az emberek többségében felmerül a kérdés, hogy élő vagy műfenyőt vásároljanak, hiszen egy ízlésesen feldíszitett fa a szoba meghitt dísze. Ha a műfenyő mellett döntünk, időt spórolhatunk, hiszen nem kell minden évben elmenni és megvásárolni, hazacipelni, faragni, kikötözni és nem lesz ferde vagy „lyukas” a közepén. Ha szeretnénk követni a legújabb trendeket és díszítési technikákat, akkor a színes fák valók nekünk pl. egy fehér havas műfenyő ezüst díszekkel.

karacsonyblog5Ünnepi asztal

A karácsonyi hangulat klasszikus színei a piros, a zöld, a kék, az arany, az ezüst és ezek kombinációi. Az asztalterítőt egy ünnepi futóval feldobhatjuk, amihez a passzoló tányéralátét és szalvétagyűrű hangulatos kiegészítő, közepére csillogó tálat tehetünk, amit akár karácsonyi mézeskaláccsal vagy gyümölcsökkel tölthetünk. A jeles napokon előkerülnek a féltve őrzött, különleges étkészletek, poharak, amik szintén fontos karácsonyi kellékek. A gyertyákról sem feledkezhetünk meg, melyek az ünnepi vacsoránál meghitt hangulatot teremtenek.

karacsonyblog.6png

Természetesen a dekoráció, csak egy kelléke a boldog karácsonynak, a finom ételekkel, italokkal és a szeretteinkkel lesz teljes az ünnepi hangulat.