Felhasználónév / E-mail
Jelszó
Elfelejtetted jelszavad?
 
     
 
Add meg E-mail címedet és eljükdjük neked!
Miután beírtad az email címedet kattints a lenti gombra! Ezek után azonnal kapsz egy levelet az elfelejtett jelszavaddal!

 
     

STILE BLOG

Tippek és tanácsok stílusosan! Ajándék ötletek, lakberendezési tanácsok és kedvenc termékeink is helyet kapnak. Inspiráció a mindennapokra!
Van, ami divatba jön és van, ami felett eljár az idő
2017. július 14.
Ezek 2017 lakásdekorációs trendjei

Az idei év sem kivétel a lakásdekorációs irányzatok változása alól, és az sem meglepő, hogy egy-két csavar is felbukkant. Az év enteriőr irányzatait egyszerre határozzák meg a nem éppen szokványos textúrák és az elképesztő színvilág. Érdekesen hangzik? Akkor olvass tovább és szépítsd a Neked legjobban tetsző trendeknek megfelelően otthonod!

Van, ami már letűnt

A divat világában nem meglepő tendencia, hogy egyes irányzatokat, mintákat és színeket újabbak váltanak fel. Ez a lakásdekorálás esetén sincs másképpen, most kiemeljük azokat az elemeket, melyek felett eljárt az idő.

A szigorúan antik

Az egymáshoz passzoló antik darabok ideje lejárt, napjainkban már nem kőbe vésett szabály, hogy az exkluzív otthon csak antik darabokkal lesz teljes. Ehelyett a múltat és a jövőt egyaránt megjelenítő részletek kerülnek előtérbe, természetesen a finom elegancia tükrében.

Túlméretezett bútorok

A tér egyre nagyobb jelentőséget kap, így ennek kihasználása során a berendezők a funkcionális és kreatív elrendezés hívei. A megvalósításnak gátat szabnak a túlméretezett, sok helyet elfoglaló bútorok, melyek inkább díszítő elemek, és nem a helytakarékosság jegyében születnek.

Csiszolt felületű fémek

Az ipari külcsín, a csiszolt fémek trendje is lejárt. Ezeket az olyan csillogó, és melegebb árnyalatú társaik váltották fel, mint az arany vagy a bronz, melyek megjelenésükkel igazi eleganciát kölcsönöznek.

Milyen divathullámok jellemzőek 2017-ben?

Miután bemutattuk azokat a lakberendezéssel kapcsolatos jegyeket, amik az idei évvel kifutottak, áttérünk a szegmensbe újonnan belépő jegyekre.

Fényűző árnyalatok

A falak kinézete az új irányzat szerint tisztán drámai hatást kelt. Az olyan mély, ékes tónusok, mint a smaragdzöld vagy az ametiszt mellett a természetben gyakran előforduló pasztell színek is gyakoriak.

Élénk zöld

A zöld egy igen vidám árnyalata lett 2017 befutó színe, ami a divat fő csapásvonalát adja. A ruhák, kiegészítők mellett a lakásdekorációs elemeken és a különböző reklámok dizájnjában is megjelenik. Az év színe címet viselő árnyalat egyébként a frissességet és az újjáéledést szimbolizálja.

Navy, az új fekete

A navy, vagyis a tengerészkék szóba jöhet egy felújítás során – pl. a konyhai szekrények frissítésekor – vagy egy szoba festésekor, ha kontrasztot szeretnénk neki adni. Idén ez az árnyalat a feketét váltja fel, és egy érdekes csavarral trandicionális mellett modern érzést ad, ráadásul számtalan színnel jól párosítható. A feketéhez hasonlóan egyfajta misztikus, varázslatos biztosít, mindezt anélkül, hogy a helyiséget kicsinek érzékeltetné.

Nyers fehér

A tervezők egyrészt a kézművesség felé fordultak, másrészt az olyan, kvázi nyersnek nevezhető színeket részesítik előnyben, mint a fehér. Itt azonban az egyszerű és hagyományos helyett például a csontfehér és a mész árnyalatokra kell gondolni, melyek valóban a kézzel készített hatást keltik. A színhez társuló, túlzott mértékű sterilitást formákkal egészíti ki, ahol szükséges – ezzel megtörve az egysíkú tökéletességet. 

Kevert mintázatok

Tudtad, hogy ez a trend először a 2016 őszén jelent meg a New York-i divat héten? Azóta fokozatosan begyűrűzött más területekre is, az idei évben a lakásokban hódít egyre nagyobb mértékben. Nem kell visszafognod magad, az elsőre talán furcsa párosításnak látszó mintázatok ideje elérkezett, lehet szó függönyökről, plédekről, párnákról vagy más textil kiegészítőkről.

Dekorpanelek

A színek mellett a formákra is érdemes odafigyelni, az egysíkú falat például a háromszög, illetve ennek különböző módosulataival lehet megtörni. Ehhez a korábban elterjedt gipszkartonok helyett ma már inkább a könnyen felhelyezhető, több színben és alakzatban elérhető dekorpaneleket használják, melyek azonnal melegebb légkört varázsolnak a helyiségbe.


Pillangók

A pillangók fokozatosan nyernek teret az otthoni dizájn elemek között egy nagyon vidám, légies motívumként.  A forma az optimizmust és a kecsességet egyaránt szimbolizálja, így egyáltalán nem kell megragadnia a gyerekszobák falain belül, a tapétától kezdve a képkereten át egészen a falióráig jelen lehet díszítésként.

Textil mindenek felett

Mivel sok időt töltünk a lakás hangulatához 100%-ban passzoló függöny kiválasztásával, ezért a tervezők új eszközt vetnek be a vevők meghódítására. Ez nem más, mint egy bemutatóterem, ahol a fogyasztók megérinthetik, és alaposan szemügyre vehetik az egyes termékeket – hiszen mint tudjuk, az ember számára nélkülözhetetlen a tényleges kapcsolat azzal, ami iránt érdeklődik. Erre főként a plédek, szőnyegek, párnák esetén van szükség, ezen kívül a kanapénál is kiemelt szerepet kap az anyag. A textilek piacán megfigyelhető, hogy elsősorban azok a darabok népszerűek, melyek a kényelem érzését nyújtják – nagyobb méretűek és igazán puhák -, emellett az is fontos, hogy a pihenéshez elegendő hely álljon rendelkezésre.


Matt felületek

A konyha új arculatát a merészség határozza meg, mindezt olyan módon, hogy ’nem mászik bele az arcunkba’. Ezt mivel érhetjük el? Nem kell bonyolult megoldásra gondolnunk, a tárgyak matt felületei ugyanis lehetővé teszik a kontrasztos elkülönítést a helyiség többi elemétől. Ezzel olyan meglepő dizájnt hoz létre, ami a kialakított kompozíciónak igazi mélységet ad.

Márvány

A márvány óriási trend lett az utóbbi időben, így nem meglepő módon az ipar számtalan területén feltűnik. A tavalyi év során a burkolatok esetén volt igazán domináns elem, amit elsősorban fával és fémmel kombináltak.


Ólomfehér fa

Az ólomfehér a bútoroknak egy új, egyedi külcsínt ad, méghozzá a fa erezetének kidomborításával. Ez a trend egyébként általánosan elfogadott, néha ugyan alábbhagy a népszerűsége. A kisebb fiókos szekrényektől kezdve az asztalokon és székeken át egészen a nagyobb bútordarabokig találkozhatsz vele.Értesülj elsőként a legújabb trend-ekről, akciókról.
Irakozz fel a blogleveleinkre!